Boekentafel herfst/winter 2017

BLUES, SEKS, MOED EN TEGENSPOED

De blues is de hoeksteen van de rock-’n-roll en van de hedendaagse rock. Ook heel wat Belgische en Nederlandse artiesten halen hun inspiratie uit de bluesmuziek. Bekende Vlamingen zoals Arno, Roland, Boogie boy, Wigbert en Steven De Bruyn vertellen over hun helden uit Mississippi en Chicago, van B.B. King tot Muddy Waters en Lightnin’ Hopkins. Nooit eerder werd de band tussen de blanke musici uit eigen land en de grote Amerikaanse bluesnamen zo onthullend beschreven.

AUTEUR: Johan Op de Beeck – ISBN: 9789064456688

blues
heerlijklonden

HEERLIJK LONDEN

Met ‘Heerlijk Londen’ heb je dé culinaire gids in handen om de lekkerste, leukste en beste adressen van de Britse hoofdstad te ontdekken. Van het bekende Soho en Greenwich tot de creatieve enclave Shoreditch. De Londense Cara Frost-Sharratt bundelde haar eettips in een verrassend boek: van pubfood tot een bezoek aan The Modern Pantry, van food markets als Borough en Billingsgate tot het hippe Street Feast.

AUTEUR: Cara Frost-Sharratt – ISBN: 9789461431769

DE VERBORGEN IMPACT

Dit boek geeft inzicht in onze impact op de planeet. Die impact vindt grotendeels buiten ons zicht plaats en is groter dan we denken. Pas als je weet waar de grootste problemen zitten, kan je echt effectief verduurzamen. ‘De verborgen impact’ biedt houvast voor mensen die hun negatieve impact op de planeet willen ombuigen in een positieve.

AUTEUR: Babette Porcelijn – ISBN: 9789021408309

deverborgenimpact
ninasimone

NINA SIMONE

De briljante zangeres Nina Simone werd ondanks haar grote talent gedwarsboomd door haar eigen innerlijke tegenstellingen. Op het podium voelde en gedroeg ze zich vrij en ongeremd. Ernaast had ze veel moeite om haar artistieke ambitie te verenigen met haar toewijding aan de politieke burgerrechtenstrijd. In combinatie met haar grillige temperament leidde dit tot destructieve relaties, niet alleen met haar fans, maar ook met haar geliefde en dochter.

AUTEUR: Alan Light – ISBN: 9789401606578

STAY FOR BREAKFAST

‘Stay for Breakfast’ schotelt je ontbijtideetjes voor van over heel de wereld, met aandacht voor de overheerlijke diversiteit. Van gepocheerde eitjes tot koud geperste vruchtensappen en van granola met chiazaadjes tot het oerklassieke English breakfast. De waaier aan recepten geeft de lezer de mogelijkheid om zowel de ontbijttradities te herontdekken als kennis te maken met nieuwe ontbijttrends. Doorheen het boek word je geïnspireerd om meer tijd te maken voor een deftig ontbijt en bovenal meer tijd te nemen voor jezelf.

AUTEUR: Simone Hawlisch ISBN: 9783899556438

stayforbreakfast