Onze filosofie


Uit eigen streek

Met Kaffee Damast willen we een plek creëren waar iedereen welkom is. Van de jonge dertiger die hier met zijn gezin een koffie komt drinken tot de gepensioneerde die dagelijks langskomt voor zijn aperitief.

Van de liefhebber van Kortrijkse streekproducten tot de toerist die het gloednieuwe vlasmuseum Texture komt bezoeken. De rijkdom aan mensen laat ons toe om tal van leuke dingen te doen.

Van zondagse brunch tot de drukbevolkte middaglunches, van genieten met vrienden bij een aperitief op het zonnig terras tot een romantisch diner. Van rustig napraten aan de centrale boekentafel tot het organiseren van bruisende jazzsessies.

Kaffee Damast staat voor verwennerij. Zowel culinair als met een streepje muziek. Laat je bij ons verleiden tot authenthieke gesprekken genietend van (h)eerlijke gerechten bereid met veel liefde. We verwelkomen je graag in ons historisch pand op Overleie in Kortrijk, met zicht op de Golden River.

Texture

Kaffee Damast gaat hand in hand met het Kortrijkse vlasmuseum Texture.   Texture vertelt over de geschiedenis van de linnen- en vlasnijverheid en de belangrijke rol hierin van de rivier de Leie, ook de Golden River genoemd, waarnaar ons gouden dak dan weer verwijst!
Een verhaal met sterke wortels dat getuigt van straf vak- en ondernemerschap, van gedurfde innovatie en zichzelf voortdurend heruitvinden.

In drie kamers, ingereicht in een authentiek vlasverzendhuis uit het jaar 1912 ontdek je, samen met vrienden en familie, de revolutionaire beweging die de vlasnijverheid in deze streek teweeg bracht.

Kaffee Damast ontvangt je graag voor of na een bezoekje aan dit unieke museum.
Voor meer info, neem een kijkje op www.texturekortrijk.be
KLANTEN AAN HET WOORD

 • Het terras van Kaffee Damast is één van de beste plekken in de stad.
  Rustig, vlot bereikbaar met de fiets en altijd wel iemand die je kent.
  Ik vertoef er graag.

  Ilse Dedeken
  Ilse Dedeken
  Vaste klant
 • Ik zak graag af naar Kaffee Damast. Het is een plek met een ziel, perfect verweven met het nieuwste museum van Kortrijk.
  Oud en nieuw samen.

  Vincent Van Quickenborne
  Vincent Van Quickenborne
  Burgemeester Stad Kortrijk