Boekentafel herfst/winter 2018

CULTUURROUTES

Verken de mooiste culturele bestemmingen ter wereld. In Lonely Planet Cultuurroutes vind je 52 routes naar ‘s werelds mooiste culturele bestemmingen: van het Barcelona van Gaudí tot de zentuinen van
Kyoto en Havana’s muziekscene. Plaatsen in en om steden waar je met volle teugen kunt genieten van het mooiste cultuurgoed ter wereld: eeuwenoude Romeinse tempels, kathedralen, burchten en complete binnen steden. Met aanbevelingen van experts, fraaie foto’s, kaarten en praktische informatie over reis en verblijf.

AUTEUR: Lonely Planet / ISBN: 9789021569475

cultuurroutes-lonelyplanet
een dure vrede

EEN DURE VREDE

Voor de Eerste Wereldoorlog was België de op vijf na grootste industriële macht ter wereld. Overal ter wereld legden Belgische fi rma’s spoorwegen aan en reden Belgische treinen en trams, tot in Latijns-Amerika en China. De beurs van Brussel behoorde toen ook tot de tien belangrijkste beurzen ter wereld. Aan die periode van ongekende welvaart kwam bruusk een einde toen Duitse legers in augustus 1914 België binnenvielen. Toen in 1918 de Wapenstilstand getekend werd, bleef België kaalgeplukt achter en was het zijn status als industriële grootmacht voor altijd kwijt.

AUTEUR: Mark De Geest / ISBN: 9789492626745

DAGSCHOTEL

Iedereen kent Johny Voners natuurlijk als Xavier Waterslaeghers uit FC De Kampioenen waar hij in elke afl evering wel om een dagschotel vraagt. In dit boek gaat de echte Johny op zoek naar échte dagschotels. Hij bezoekt 30 brasserieën in Vlaanderen en Brussel, laat zich telkens vergasten op een lekkere schotel en slaat aan de praat met de chef. Hij doet hierbij zowel sfeervolle tavernes aan als meer upmarket brasserieën, en krijgt zowel oertraditionele borden als trendy food voorgeschoteld.

AUTEUR: Johny Voners / ISBN: 9789401449908

dagschotel_cover-tracé.indd
Brel-04_180822_122405

BREL, DE BELG

Een verhaal van liefde en onbegrip. In oktober 2018 is het 40 jaar geleden dat Jacques Brel overleed in een ziekenhuis nabij Parijs. Zijn ouders waren van Vlaamse afkomst en zelf had hij grote liefde voor en affiniteit met het vlakke land van Marieke en de Noordzee. Het Belg-zijn, de belgitude van Jacques Brel in al zijn aspecten: daarnaar ging auteur Thijs Delrue op zoek via talrijke interviews met betrokkenen van toen, niet in het minst met Brels dochter France Brel. Het resultaat is een meesterlijk en verrassend portret van een man die meer dan één identiteit had.

AUTEUR: Thijs Delrue / ISBN: 9789089318886

HAPPY FOOD

Bettina’s fi losofi e is eenvoudig: eten moet ons gelukkig maken. En dat is precies wat er gebeurt als je van bijvoorbeeld de stevige boekweit wafels, heerlijke Koreaanse pannenkoeken, smakelijke snelle curry of zoete hazelnootballetjes proeft. Happy Food helpt je door drukke dagen heen en bevat recepten voor ontbijt, lunch, diner, eenpersoonsmaaltijden, nagerechten en snacks.

AUTEUR: Bettina Campolucci Bordi / ISBN: 9789059568747

618FxO-AYRL