Boekentafel lente/zomer 2017

DE SLOWJUICE BAR

Verse sapjes zijn de eenvoudigste manier om alle vitamines en mineralen binnen te krijgen. Ze zijn vezelrijk, licht verteerbaar en de combinaties zijn quasi oneindig. Het boek ‘De Slowjuice Bar’ zet je stap voor stap op weg naar energierijke sapjes vol fruit, groenten en kruiden. Zo zet je de dag gezond en fris in. Dit boek zweert bij de slowjuicer, de Rolls-Royce onder de sapmakers. Zelfs harde groenten en fruitsoorten met schil leveren met dit toestel beduidend meer sap op dan met de reguliere apparaten.

AUTEUR: Erin Quon, Briana Stockton – ISBN: 9789461431110

de slowjuice bar
Layout 1

EEN EEUW POPMUZIEK

De lange geschiedenis van popmuziek is er een van actie en reactie, van muzikanten die genreregels braaf volgen of er net mee breken, van de eeuwige spanning tussen mainstream en underground. Van tal van muziekstijlen ook, als sociale fenomenen met eigen tradities en een groepsgevoel, van de bewust armoedig geklede punker tot de gestileerde look van de housefan.

AUTEUR: Gert Keunen – ISBN: 9789401424646

DIT IS EEN GOEDE GIDS VOOR EEN DUURZAME LIFESTYLE

Dit boek staat vol praktische tips op het gebied van kleding, verzorging, eten, wonen, werken en vrije tijd. Het laat zien dat mooi en verantwoord hand in hand kunnen gaan. En vooral dat het gaat om goed, niet om perfect: om slimme keuzes, doen wat je kan en wat bij je past. Met dit moderne handboek maakt duurzame mode- en lifestyle-experte Marieke Eyskoot groen en eerlijk leven leuk en bereikbaar. In haar ‘goede gids’ presenteert ze coole adresjes, mooie merken, verrassende weetjes en handige oplossingen. Net wat je nodig hebt. Want iets goeds doen én het tegelijk goed hebben: wie wil dat niet?

AUTEUR: Marieke Eyskoot – ISBN: 9789022579855

ditiseengoedegids
rebelseritmes

REBELSE RITMES

‘Rebelse ritmes’ is een ontdekkingstocht door jazz en literatuur. Matthijs de Ridder laat zien hoe ragtime, bebop en freejazz mensen als Paul van Ostaijen, Hermann Hesse, Remco Campert, Boris Vian en Roddy Doyle inspireerden. Het mystieke huwelijk van jazz en literatuur levert boeiende verhalen op. Van de opstandige liedjes die James Reese Europe tijdens de Eerste Wereldoorlog schreef in de loopgraven tot de strijd voor een vrij Palestina van de Brits-Israëlische saxofonist en romanschrijver Gilad Atzmon.

AUTEUR: Matthijs de Ridder – ISBN: 9789085423157

HOLY TRINITY EVENTS

Van het Concilie van Nicea tot Burning Man, van Kiss tot I Love Techno en van Immanuel Kant tot Daft Punk: een krachtige nieuwe kijk op events. Want een podium vullen met zoveel mogelijk sterren volstaat al lang niet meer voor een geslaagd event. Verbindende belevenissen ontwikkelen, dat is de toekomst. Net die verbondenheid vormt de basis van een succesvol Holy Trinity Event. Dit boek brengt een inspirerend eventverhaal waaruit blijkt dat eventmanagement en-marketing verrassend eenvoudig kunnen zijn.

AUTEUR: Peter Decuypere – ISBN: 9789401441025

holytrinityevents