Ellen Foley: Paradise by the Damast Light

Ellen Foley

Wie is Ellen Foley

  • 66 jaar
  • Geboren in Missouri, Verenigde Staten
  • Zong de wereldhit ‘Paradise by the Dashboard Light’ in
  • Koos nadien voor een acteercarrière en speelde o.m. in ‘Fatal Attraction’
  • Had zelf hits met onder meer ‘We belong to the Night’
  • Had een stormachtige relatie met de frontman van The Clash. ‘Should I Stay or Should I go’ zou op haar gebaseerd zijn…

Op vrijdag 25 augustus 2017 zorgde Kaffee Damast met een optreden van Ellen Foley voor een heuse muzikale stunt. Haar naam doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar als we u vertellen dat dit de vrouw is die de wereldhit ‘Paradise by the Dashboard Light’ van Meatloaf inzong, dan snapt u wel dat het geen alledaags optreden werd. Een sfeerverslag.

Door de massale opkomst palmt Kaffee Damast even de karakteristieke schuur achter museum Texture in. Een kleine driehonderd muziekliefhebbers, het is ietsje te veel om het concert gewoon in het café te laten doorgaan… In ware Hollywoodstijl laten de aanwezigen zich fotograferen aan de Damast-wall of fame om daarna te relaxen met een apero in de stijlvol aangeklede zaal. De gouwgenoten van Ride This Train brengen het publiek in de juiste stemming. Deze tributeband van Johnny Cash zet meteen de toon: dit wordt een memorabele muzikale avond.

Ondersteund door de klasbakken van haar band (onder wie Kortrijkse Ruth Verhelst) heeft Ellen Foley maar een paar minuten nodig om te overtuigen. Openen doet ze namelijk met ‘Paradise by the Dashboard Light’ om vervolgens met een mix van eigen nummers en sterke covers de zaal in vuur en vlam te zetten. Straffe prestatie van deze Amerikaanse volbloed!

Ellen Foley